Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

ACN Barcelona.-Els impulsors del projecte de l’Hermitage a Barcelona alerten que “esgotaran tots els tràmits legals” i s’exigiran “totes les responsabilitats legals a qui correspongui si el projecte finalment es […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-Els impulsors del projecte de l’Hermitage a Barcelona alerten que “esgotaran tots els tràmits legals” i s’exigiran “totes les responsabilitats legals a qui correspongui si el projecte finalment es denega per criteris polítics i no els propis requisits que va imposar”, diuen, l’Ajuntament de Barcelona. Així ho han explicat a l’ACN fonts dels impulsors de projecte. El govern d’Ada Colau va reiterar el passat divendres la negativa a negociar amb el Port de Barcelona i el Museu Hermitage un conveni per al projecte a la Nova Bocana. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va argumentar que tot i que és “legítim” que un fons d’inversió vulgui obrir una franquícia a Barcelona, el projecte “s’ha d’adaptar a la ciutat”.

L’Hermitage ja va dir a principis d’any que mantenia la voluntat d’emplaçar el museu a la Nova Bocana del port de Barcelona tot i la negativa manifestada pel consistori. Així mateix, l’Ajuntament de Madrid també va anunciar a principis d’any que iniciaria converses amb el Museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagués denegat per ara el projecte si no es reformulava.