Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Hermitage celebra que el sí del Port de Barcelona és “un pas més cap a la construcció d’un meravellós nou edifici”

ACN Barcelona.-El director del Museu Hermitage Estatal de Sant Petersburg, Mikhail Piotrovsky, ha manifestat aquest dimecres que el sí del Port de Barcelona a la concessió perquè l’Hermitage es pugui […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Barcelona.-El director del Museu Hermitage Estatal de Sant Petersburg, Mikhail Piotrovsky, ha manifestat aquest dimecres que el sí del Port de Barcelona a la concessió perquè l’Hermitage es pugui instal·lar a la nova bocana és una “bona notícia”. Així mateix, ha destacat, a través d’un comunicat, que és “un pas més cap a la construcció d’un meravellós nou edifici que actuarà com a pont d’intercanvi cultural entre Sant Petersburg i Barcelona, entre Barcelona i l’Hermitage, i que es convertirà en un espai d’entesa cultural entre ambdós”.

El Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres la concessió perquè l’Hermitage es pugui instal·lar a la nova bocana, però aquest atorgament està condicionat a l’aval de l’Ajuntament, que hi ha votat en contra. El consistori, de fet, havia demanat retirar el punt de l’ordre del dia per estudiar més a fons la proposta que involucra també ara el Liceu, però el Port ha decidit mantenir la votació. L’Ajuntament de Barcelona i el del Prat hi han votat en contra, així com l’Advocacia de l’Estat, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz, que ha criticat que el port hagi “tirat pel dret”. També ha anunciat que estudiaran ara quines opcions jurídiques tenen, perquè el consistori, ha dit, no ha de tenir cap relació amb un privat.Per la seva part, el Port de Barcelona ha assegurat en un comunicat que amb la decisió dona per resolt el tràmit administratiu presentat pels promotors del projecte. Amb tot, la concessió requereix del conveni exprés amb l’Ajuntament de Barcelona per tal que la ciutat “marqui el perfil del projecte”, segons recullen en la nota.El Port també ha demanat al concessionari del projecte museístic que l’edifici projectat per l’arquitecte Toyo Ito obtingui la certificació internacional LEED Platinum, garantint que es tracta d’un espai “saludable i respectuós amb el medi ambient i que compleix uns estàndards de sostenibilitat, entre els que destaca l’optimització del consum d’energia i aigua i una reducció significativa dels costos d’operació i manteniment”.