Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’FMI reclama destinar els fons europeus a habitatge social per “l’empitjorament de l’assequibilitat” dels lloguers

ACN Brussel·les.-El Fons Mundial Internacional (FMI) reclama destinar part dels fons europeus a habitatge social i infraestructures públiques per impulsar un “creixement inclusiu”. En un informe sobre els lloguers a […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Brussel·les.-El Fons Mundial Internacional (FMI) reclama destinar part dels fons europeus a habitatge social i infraestructures públiques per impulsar un “creixement inclusiu”. En un informe sobre els lloguers a Europa, l’organisme econòmic alerta que la covid-19 “empitjorarà l’assequibilitat de l’habitatge de lloguer i la desigualtat” i insta els governs a “invertir més” en habitatge de lloguer assequible, “especialment allà on l’estoc ha caigut i és baix”. “Una major inversió donaria suport al creixement inclusiu a través de la creació de llocs de treball”, diu l’FMI, que també aposta per un impost als pisos buits i per “desviar” ajudes que reben propietaris rics a impulsar la inversió privada en habitatge social.

“Els governs han d’augmentar urgentment els esforços per evitar que els llogaters amb baixos ingressos i els joves quedin enrere”, assenyala l’informe de l’FMI, que subratlla que la tendència és que el lloguer sigui menys accessible en molts països europeus. Segons l’estudi, les llars que formen part del 20% amb menys ingressos han de destinar el 40% dels seus ingressos al lloguer, mentre que aquesta xifra és del 25% en el cas de “llars típiques”. A més, l’FMI detalla que la proporció dels ingressos que es destinen al lloguer és “particularment alta” en els joves d’entre 16 i 29 anys que viuen a grans ciutats.