Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’FMI rebaixa una dècima les previsions de creixement d’Espanya i cinc les d’Alemanya i Itàlia

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional ha rebaixat una dècima les previsions de creixement d’Espanya d’aquest any. En el seu darrer informe de perspectives econòmiques mundials, l’FMI ha previst que l’economia […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional ha rebaixat una dècima les previsions de creixement d’Espanya d’aquest any. En el seu darrer informe de perspectives econòmiques mundials, l’FMI ha previst que l’economia espanyola creixerà un 2,1% el 2019, un punt decimal menys que en les previsions del passat gener. Per contra, ha mantingut intacte el creixement previst pel 2020, de l’1,9%. Tanmateix, l’FMI ha reduït encara més la previsió de creixement al conjunt de l’eurozona (un 0,3%), especialment a Alemanya i Itàlia (un 0,5%). Per això, l’entitat ha alertat en el seu informe que la zona euro s’ha “desaccelerat més de l’esperat”.

L’FMI ho atribueix, entre altres, a les noves normes d’emissió de combustible per als vehicles de dièsel a Alemanya, a la reducció de les inversions a Itàlia i a “les protestes al carrer” dels armilles grogues que “han alterat les vendes al detall” a França. També creu que la “creixent incertesa” sobre un Brexit sense acord probablement ha tingut un impacte en la inversió a l’eurozona.A diferència dels europeus, el creixement als Estats Units es manté “robust” amb un mercat laboral rígid i un fort increment del consum, afirma l’informe malgrat que també rebaixa les previsions de creixement dels nord-americans en un 0,2% per al 2019. Així, està previst que mentre l’economia nord-americana creixi un 2,3% aquest any, la de l’eurozona ho farà en un 1,3%.