Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’FMI demana que el fons de recuperació sigui un “catalitzador” de reformes estructurals i polítiques fiscals “prudents”

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) defensa que el fons europeu per rellançar l’economia després de la covid-19 ha de ser un “catalitzador” de “reformes estructurals” i polítiques fiscals “prudents” […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Brussel·les.-El Fons Monetari Internacional (FMI) defensa que el fons europeu per rellançar l’economia després de la covid-19 ha de ser un “catalitzador” de “reformes estructurals” i polítiques fiscals “prudents” als estats de la Unió Europea. En un article, el cap de l’FMI a Europa, Poul Thomsen, reclama que els fons europeus no serveixin com un “substituït” de les reformes que considera necessàries als estats i apunta que la crisi derivada de la covid-19 dona “arguments sòlids” per a una acció fiscal europea “forta”. “Es continuaran necessitant recursos fiscals per donar suport a la recuperació”, apunta Thomsen, que alhora insta el bloc comunitari a començar a pensar com no endeutar “excessivament” les pròximes generacions.

Davant la caiguda d’un 9,3% de l’economia europea aquest any que preveu l’FMI, Thomsen afirma que la política fiscal encara és necessària per donar suport a l’economia, que pronostica que no recuperarà els nivells previs a la pandèmia fins al 2022. Segons el cap de l’FMI a Europa, la “debilitat” a l’hora d’abordar les “deficiències estructurals” en alguns estats provocarà “inevitablement” que la recuperació sigui “fortament desigual” al continent. A més, Thomsen avisa que la covid-19 farà que l’economia europea estigui en “canvi permanent”. “Europa ha d’esforçar-se per aconseguir una economia nova, més verda i que pugui operar de manera eficient fins i tot amb el distanciament social”, diu l’article.En aquest sentit, el cap de l’FMI a Europa remarca que l’economia europea també ha d’apostar per la digitalització i preveu que els sectors econòmics que requereixen contacte físic triguin “anys” a recuperar-se de la crisi.