Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’FMI avisa que el coronavirus té un “impacte negatiu” en el creixement a la Xina i la resta del món

ACN Barcelona.-La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha advertit aquest diumenge que el coronavirus tindrà un “impacte econòmic negatiu” a la Xina que pot afectar, també, […]

Avatar
Agències 23/02/2020

ACN Barcelona.-La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha advertit aquest diumenge que el coronavirus tindrà un “impacte econòmic negatiu” a la Xina que pot afectar, també, la resta del món, i “posar en risc” l’augment del creixement previst. Si bé a principis d’any l’FMI pronosticava una “modest repunt” del creixement mundial del 2,9% del PIB al 3,3%, Georgieva ha advertit que la previsió era “fràgil” i es basava en un “retorn a condicions més normals”. Amb l’increment de contagis de Covid-19, “s’ha alterat l’activitat econòmica a la Xina i es pot posar la recuperació en risc”. “Tenint en compte la incertesa, seria prudent preparar-se per escenaris més adversos”, ha admès Georgieva.

“Hem de treballar junts per contenir el Covid-19, tant pel que fa al seu impacte humà com econòmic, especialment si el brot és més persistent i generalitzat”, ha assegurat la directora gerent de l’FMI. Segons Georgieva, l’FMI pot oferir “préstec per alleugerir el deute als països més pobres i més vulnerables” afectats per brots. “El Covid-19 és un recordatori clar de les nostres interconnexions i la necessitat de treballar junts”, ha afegit.