Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’expert en IA Daniel Susskind avisa que les feines creatives no són “immunes” a l’automatització

|

- Publicitat -

ACN – Els treballadors que basen les seves tasques diàries en el raonament, l’empatia o la creativitat no són “immunes” a l’impacte que tindrà l’automatització i la intel·ligència artificial al món laboral els anys vinents. Així ho ha afirmat aquest dimecres el catedràtic d’economia i investigador a l’Institut d’Ètica de la IA d’Oxford Daniel Susskind durant la clausura del Congrés Català del Treball celebrat a Barcelona. “La temptació és creure que com les màquines no poden pensar com un humà no poden ser creatives o empàtiques”, ha apuntat aquest expert en el futur del treball. Susskind ha avisat que si bé moltes feines no són automatitzables en conjunt, sí ho són part de les tasques que realitzen metges, professors, advocats o periodistes.

“Si bé una màquina mai podrà pensar, raonar o sentir com un ésser humà, sí que podrà fer tasques que requereixin creativitat, judici o empatia. Ho farà de maneres diferents gràcies als avenços en el processament i acumulació de dades”, ha argumentat. De fet, ha recordat que part de les funcions “complexes” que fins ara feien els treballadors de “coll blanc” o d’oficina ja estan a l’abast de noves tecnologies com el Chat GPT.

Publicitat

“Pot desplaçar determinades tasques i activitats, però també fa que altres siguin més valuoses i importants”, ha matisat. En aquest sentit, ha apuntat que tots els treballadors, també els creatius, han de prendre’s “seriosament” el procés de robotització i l’automatització general que comença a arribar. Amb tot, ha recomanat als joves que se continuïn formant a la manera tradicional, però mantenint la ment oberta i preparant-se per fer de manera diferent feines que avui creiem immutables.

Per encarar els reptes que suposa aquesta automatització massiva de feines més enllà del camp o la indústria, Susskind aposta per l’adaptació i la formació dels treballadors a través de l’educació. “El repte per descomptat és que aquest reentrenament és molt car, caldrà veure qui ho paga. Jo crec que s’ha d’equilibrar entre els propis interessants, els seus emperadors i l’Estat”, ha assegurat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió