Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’Exèrcit de Terra desplegarà al Líban un contingent batejat amb el nom de ‘Catalunya’

ACN Barcelona.-L’Exèrcit de Terra desplegarà al Líban el grup tàctic batejat amb el nom de ‘Catalunya’, format gairebé exclusivament per membres del Regiment ‘Barcelona’. Segons ha informat l’Excèrcit, aquest contingent […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Barcelona.-L’Exèrcit de Terra desplegarà al Líban el grup tàctic batejat amb el nom de ‘Catalunya’, format gairebé exclusivament per membres del Regiment ‘Barcelona’. Segons ha informat l’Excèrcit, aquest contingent desplegarà una operació de pau sota el mandat de l’ONU. El coronel Miguel Ángel Martínez ha presentat la unitat, que participarà en la missió més nombrosa que l’Exèrcit manté a l’exterior. Aquesta consistirà, entre d’altres, en el suport i assistència a la oblació i autoritats del Líban, la monitorització de la zona limítrof entre el Líban i Israel o el desenvolupament de l’àrea on es desplega l’Exèrcit espanyol.

Durant la presentació, la capitana Paloma Pimentel ha destacat el repte continu que ha suposat generar aquest grup tàctic, ja que s’ha hagut de mantenir la salut dels seus integrants mentre s’implementaven les capacitats i ensinistrament que una operació com aquesta requerien. L’Exèrcit ha apuntat que una de les preocupacions addicionals ha estat evitar que els militars portin el virus al Líban i puguin ser un vector de contagi.