Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

L’exdirector d’IQOXE declara que no van prevaldre els beneficis per damunt de la seguretat i el manteniment de la planta

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – L’exdirector d’IQOXE, José Luís Morlanes, ha declarat que no van prevaldre els beneficis per damunt de la seguretat i el manteniment de la planta de la Canonja (Tarragonès) d’ençà que la companyia està al capdavant de les instal·lacions, segons ha explicat el seu advocat. Morlanes ha contestat a les preguntes de la magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, les del fiscal i les dels seus lletrats. Es tracta de la instrucció de la peça principal de la causa contra l’empresa per l’explosió de l’any 2020, on van morir tres persones. L’exresponsable també ha assegurat que el component -mpeg 500- que va esclatar no estava contemplat com a material perillós, i que, per tant, no es podia fer prevenció.

Alhora, s’ha referit que es complia tota la normativa laboral i que la companyia ha fet un esforç per indemnitzar els damnificats. Preguntat sobre les causes de l’accident, Morales ha apuntat que la hipòtesi més plausible és la que plantegen des de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), que apunten que a “350 graus el mpeg 500 explota d’una forma devastadora”, segons ha indicat el lletrat defensor, Emilio Zegrí.

Publicitat

En paral·lel a la compareixença, una vintena de veïns s’han concentrat davant de l’Audiència de Tarragona aquest dilluns al matí per exigir més seguretat i que es faci justícia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió