Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’exdelegada del Govern als EUA Victòria Alsina serà la nova consellera d’Exteriors i Transparència

ACN Barcelona.-L’exdelegada del Govern d ela Generalitat als Estats Units d’Amèrica i actual co-coordinadora del grup de treball Catalunya 2022, Victòria Alsina, serà qui ocupi el càrrec de consellera d’Exteriors […]

Avatar
Agències 23/05/2021

ACN Barcelona.-L’exdelegada del Govern d ela Generalitat als Estats Units d’Amèrica i actual co-coordinadora del grup de treball Catalunya 2022, Victòria Alsina, serà qui ocupi el càrrec de consellera d’Exteriors i Transparència al nou Consell Executiu. L’elecció, a proposta de JxCat, és la tercera que es concreta d’entre els departaments que corresponen al partit de Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, després de fer-se pública la incorporació de Jaume Giró per a la cartera d’Economia i la de Josep Maria Argimon per a Salut, anunciada en campanya electoral, apostant així de moment per tres persones de fora de l’estructura de Junts per Catalunya.

El nom d’Alsina ja havia estat apuntat pel diari Ara, el diputat de JxCat Joan Canadell ho va donar per fet a TV3 dissabte a la nit i l’ACN ha pogut confirmar el seu nomenament de fonts del partit. Professora i directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà de la Universitat de Nova York i investigadora en cap del Laboratori de Governança (The GovLab) de la mateixa universitat, la nova consellera és també doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra, on també va cursar la llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració. A més, té un MPA de la Universitat Autònoma de Barcelona i un Màster en Direcció Pública d’ESADE. En el plànol més institucional, Alsina ha estat delegada de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i el Canadà, i actualment co-coordina el grup de treball Catalunya 2022.