Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’eurozona tanca el darrer trimestre de 2022 amb un augment el PIB del 0,1%, segons les estimacions d’Eurostat

ACN Brussel·les – L’eurozona va tancar el darrer trimestre de 2022 amb un augment del producte interior brut (PIB) del 0,1%, dues dècimes menys que la variació registrada entre el […]

Agències 14/02/2023

ACN Brussel·les – L’eurozona va tancar el darrer trimestre de 2022 amb un augment del producte interior brut (PIB) del 0,1%, dues dècimes menys que la variació registrada entre el segon i el tercer trimestre (+0,3%). Segons les últimes estimacions publicades aquest dimarts per l’Eurostat, això es traduiria en un creixement interanual del PIB del 3,5%. Si bé les dades mostren que la zona euro es manté a l’alça, el ritme de creixement és inferior al de l’any anterior, quan l’economia va millorar un 5,3% en termes interanuals. A Espanya, el PIB durant el quart trimestre va créixer un 0,2% respecte als tres mesos anteriors, en línia amb l’evolució del tercer trimestre però molt per sota el registre de l’estiu (+2,2%).

No obstant això, el creixement a Espanya se situa per sobre la mitjana europea i supera les principals economies europees. A Alemanya, el PIB durant el quart trimestre va reduir-se un 0,2%, a Itàlia va caure un 0,1% i a França va incrementar-se un 0,1%.

Pel que fa al conjunt de l’exercici, el PIB a l’Estat va créixer un 5,5%, exactament la mateixa variació corresponent al 2021.

Quant a l’ocupació, el nombre de treballadors al conjunt de l’eurozona va incrementar-se un 0,4% respecte al tercer trimestre, lleugerament per sobre el període anterior (+0,3%).