Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’Eurostat confirma una inflació del 9,1% a l’eurozona durant l’agost, la més alta de la història

ACN Brussel·les – L’Eurostat ha confirmat aquest divendres una inflació del 9,1% a l’eurozona durant l’agost, la més alta de la sèrie històrica. La xifra és dues dècimes superior a […]

Agències 16/09/2022

ACN Brussel·les – L’Eurostat ha confirmat aquest divendres una inflació del 9,1% a l’eurozona durant l’agost, la més alta de la sèrie històrica. La xifra és dues dècimes superior a la registrada el mes de juliol (+8,9%) i s’allunya de la taxa corresponent al mateix període de l’exercici anterior, quan la inflació es va situar en el 3%. Per altra banda, els preus al conjunt de la zona euro es van incrementar un 0,5% en termes intermensuals. L’energia continua sent el principal motor de la pujada, amb un encariment interanual del 38,3%, seguit de l’alimentació (+10,6%). Pel que fa a la inflació subjacent –la que no té en compte l’energia i els aliments no processats-, aquesta es va situar en el 5,5%, quatre dècimes més respecte al juliol.

A l’estat espanyol, l’augment de preus es va mantenir per sobre la mitjana de l’eurozona, amb una taxa del 10,5%. Les xifres més altes es continuen registrant als països bàltics, amb variacions superiors al 20%, mentre que la taxa més baixa correspon a França, del 6,5%.