Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’Eurogrup reclama a Espanya presentar “com més aviat millor” uns pressupostos que respectin els objectius fiscals

ACN Brussel·les.-L’Eurogrup ha reclamat a Espanya presentar “com més aviat millor” uns pressupostos que respectin els objectius de dèficit i deute marcats per Brussel·les. En un comunicat, els ministres d’Economia […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Brussel·les.-L’Eurogrup ha reclamat a Espanya presentar “com més aviat millor” uns pressupostos que respectin els objectius de dèficit i deute marcats per Brussel·les. En un comunicat, els ministres d’Economia de la zona euro s’han sumat a la petició de la Comissió Europea exigint al govern espanyol uns comptes “actualitzats” que garanteixin uns nivells de dèficit i deute en línia amb els pactes europeus. En aquest sentit, l’Eurogrup també ha recomanat a estats com l’espanyol prendre “mesures addicionals” per reduir el deute, tal com també ha assenyalat l’executiu europeu.

D’altra banda, l’Eurogrup també ha destacat la “importància” que les finances públiques dels governs europeus siguin “favorables al creixement”. “S’ha de posar més èmfasi en les reformes i inversions en investigació, desenvolupament, digitalització i acció climàtica”, han remarcat.