Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’Eurogrup creu que “queda camí per recórrer” per a la recuperació malgrat la millora de les previsions econòmiques

ACN Brussel·les.-L’Eurogrup creu que “encara queda camí per recórrer” per a la recuperació econòmica malgrat la millora “significativa” de les previsions econòmiques. En una roda de premsa posterior a la […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurogrup creu que “encara queda camí per recórrer” per a la recuperació econòmica malgrat la millora “significativa” de les previsions econòmiques. En una roda de premsa posterior a la reunió dels ministres de Finances de l’eurozona a Lisboa, el president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, ha assegurat que cal seguir mantenir les polítiques de suport a l’economia tenint en compte la “incertesa” que encara hi ha per la pandèmia i les noves variants i ha advertit del “risc de seqüeles” de la crisi. Per la seva banda, la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha dit que és “massa aviat i innecessari” debatre sobre la fi del programa de compra d’actius antipandèmia.

Lagarde ha apuntat que preveuen que la zona euro recuperi els nivells de PIB previs a la pandèmia l’any que ve, però que alguns ciutadans i empreses no veuran la recuperació fins al 2023. Per aquest motiu la presidenta del BCE ha demanat mantenir la coordinació de la política fiscal en els pròxims mesos i ha insistit que la institució monetària està “compromesa” a mantenir condicions de finançament favorables. A més, Lagarde ha dit que la institució monetària està “analitzant de prop” l’augment dels tipus d’interès del deute.Finalment, l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha alertat del “risc” que la crisi deixi “danys permanents” i ha advertit que la recuperació serà “desigual” entre estats, sectors i ciutadans.