Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

L’Eurogrup avala mantenir les regles fiscals suspeses el 2022 per “continuar protegint l’economia”

ACN Brussel·les.-Els ministres d’Economia de l’eurozona avalen mantenir les regles fiscals suspeses el 2022 per poder “continuar protegint l’economia”. En la reunió d’aquest dilluns, els titulars d’Economia de la zona […]

Agències 15/03/2021

ACN Brussel·les.-Els ministres d’Economia de l’eurozona avalen mantenir les regles fiscals suspeses el 2022 per poder “continuar protegint l’economia”. En la reunió d’aquest dilluns, els titulars d’Economia de la zona euro han donat suport al posicionament de la Comissió Europea de principis de març en què s’inclinava per mantenir suspesos els objectius de dèficit i deute el 2022. Així, l’Eurogrup ha donat suport a aquesta opinió en considerar que és necessari per “desplegar una política fiscal al nivell necessari” per fer front a la crisi causada per la covid-19. “S’ha d’evitar una retirada prematura del suport fiscal”, diuen les conclusions de la trobada.

En el document, els ministres d’Economia de la zona euro apunten que ara per ara cal mantenir una política fiscal “àmplia” per “protegir els ciutadans i les empreses” i que, quan es comencin a aixecar les restriccions, les polítiques han de ser més “dirigides”. Pel que fa al retorn de les regles fiscals, l’Eurogrup creu que no ha de ser abans que “la recuperació estigui fermament en marxa”. “Els estats membre han de centrar-se en les reformes que promoguin la inversió privada i que augmentin la productivitat de la zona euro”, subratlla el document de l’Eurogrup, que apunta a la posada en marxa del fons de recuperació com a “màxima prioritat”.