Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’Eurocambra veu la nova estratègia europea per la igualtat de gènere massa “ambigua” i sense “mesures concretes”

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu veu la nova estratègia europea per la igualtat de gènere massa “ambigua” i retreu a la Comissió Europea que no plantegi “mesures concretes” contra la discriminació […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu veu la nova estratègia europea per la igualtat de gènere massa “ambigua” i retreu a la Comissió Europea que no plantegi “mesures concretes” contra la discriminació i la violència contra les dones. En una resolució no legislativa aprovada aquest dijous, l’Eurocambra ha reclamat a la Comissió Europea que defineixi “objectius vinculants” pel 2025 per tal de millorar la situació de les dones. Els eurodiputats defensen la creació d’una directiva europea que lluiti contra “totes les formes de violència de gènere”, particularment la mutilació genital femenina, l’avortament forçat i el discurs d’odi contra la dona a Internet. L’Eurocambra també ha alertat de la resposta “insuficient” a la violència de gènere durant la pandèmia.

En una altra resolució no vinculant, el Parlament Europeu ha reclamat a la Comissió Europea un “protocol de violència de gènere en temps de crisis” a la UE. En constatar que les dones estan patint més les conseqüències econòmiques de la pandèmia, els eurodiputats fan una crida per vehicular més ajudes europees a “emprenedores”.Pel que fa a la desigualtat estructural dels sous entre homes i dones, el Parlament Europeu urgeix la CE a establir “tan aviat com es pugui” mesures vinculants de transparència sobre els salaris.