Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Eurocambra reclama una major protecció laboral dels ‘riders’ i dels treballadors de les plataformes

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra reclama una major protecció laboral dels ‘riders’ i dels treballadors de les plataformes en una resolució aprovada aquest dimecres sobre la lluita contra la pobresa laboral. Adoptat amb […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra reclama una major protecció laboral dels ‘riders’ i dels treballadors de les plataformes en una resolució aprovada aquest dimecres sobre la lluita contra la pobresa laboral. Adoptat amb 365 vots a favor, 118 en contra i 208 abstencions, el text exigeix l’aplicació de condicions laborals iguals per als treballadors “atípics” de l’economia digital per tal que estiguin coberts per les lleis laborals i la seguretat social i que puguin participar de la negociació col·lectiva. D’altra banda, els eurodiputats demanen que s’apliqui la mateixa legislació sobre condicions laborals mínimes a tots els treballadors i que l’empresa no resti del sou mínim costos relacionats amb el treball, com la roba, l’allotjament o la protecció.

La resolució dona suport a la proposta de la Comissió Europea per establir un marc europeu sobre els salaris mínims i defensa que estiguin per sobre del llindar de pobresa. A més, el text reclama una millora de la conciliació familiar i laboral a la UE que acabi amb la bretxa salarial de gènere.Les persones corren el risc de pobresa laboral quan treballen més de la meitat de l’any i la seva renda anual és inferior al 60% del nivell de renda mitjana nacional després de les transferències socials, segons l’Eurocambra. “Uns 95 milions d’europeus viuen en risc de pobresa, per això es necessiten accions urgents per garantir una vida lliure de precarietat per a tothom”, ha dit el ponent de la resolució i eurodiputat del Die Linke Ӧzlem Demirel.Per posar fi a la precarietat laboral, els eurodiputats insten a la Comissió Europea i els estats membres a incloure la prevenció de la precarietat laboral a l’objectiu general d’acabar amb la pobresa a la Unió Europea.