Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’Eurocambra reclama regular el “dret a la desconnexió” dels treballadors a la UE

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra reclama establir per llei a la Unió Europea el “dret a la desconnexió” dels treballadors. Amb 31 vots a favor, sis en contra i 18 abstencions, la comissió […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra reclama establir per llei a la Unió Europea el “dret a la desconnexió” dels treballadors. Amb 31 vots a favor, sis en contra i 18 abstencions, la comissió de Treball de l’Eurocmbra ha aprovat una resolució que demana que hi hagi una llei europea que permeti als empleats “apagar els dispositius sense que hi hagi conseqüències”. Segons els eurodiputats, la desconnexió de la feina és un “dret fonamental” i una regulació és “vital per protegir la salut dels treballadors”. En el text, els eurodiputats denuncien que “la cultura del sempre connectat” afecta negativament la conciliació i la salut mental i física dels treballadors.

La resolució adoptada per la comissió de Treball de l’Eurocambra no és legislativa. Això implica que en cas de ser aprovada pel ple posteriorment es presentarà a la Comissió Europea i als estats per implementar-la com a part d’una futura regulació. El text es votarà al ple del gener.