Diumenge, 16 de maig de 2021 - Edició 1025
La República

L’Eurocambra reclama reforçar els drets socials dels treballadors de plataformes d’Internet

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha demanat aquest dijous una millor protecció social pels treballadors de les plataformes d’Internet, que ja representen més de 5 milions de persones arreu de la […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha demanat aquest dijous una millor protecció social pels treballadors de les plataformes d’Internet, que ja representen més de 5 milions de persones arreu de la Unió Europea i han crescut en més d’un 25% en els últims dos anys. En una resolució aprovada a Brussel·les, els eurodiputats lamenten que sovint aquests treballadors “no estan coberts pels sistemes de protecció social” i reclamen que tinguin tots els seus drets socials i laborals coberts, “independentment del seu estatus laboral” i que puguin comptar amb la protecció de convenis col·lectius. Els eurodiputats també insten la Comissió i els estats a tenir més dades sobre quants són i on treballen, amb quin estatus laboral i amb quins salaris.

La resolució, aprovada per 422 vots a favor, 131 en contra i 101 abstencions, també destaca l’elevat atur juvenil i que hi ha 113 milions de persones en risc de pobresa i exclusió social, fins i tot entre les que tenen feina. En aquest sentit, els eurodiputats avisen que un 9,4% dels treballadors a la UE estan en risc de pobresa, degut als baixos salaris i la precarietat laboral, i per això demanen a la Comissió Europea que impulsi els instruments legals necessaris per “garantir que cada treballador a la UE té un salari mínim just”, d’acord amb les “tradicions nacionals” i “convenis col·lectius o provisions legals”. La resolució també exigeix una garantia infantil europea per combatre la pobresa dels més petits, i prioritzar la lluita contra l’atur juvenil i l’atur de llarga durada. El text també demana mesures legals per garantir la transparència salarial i reduir la bretxa entre homes i dones, que és del 16%.