Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’Eurocambra reclama el reconeixement mutu de tests a la UE perquè Schengen “torni a ser completament funcional”

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimarts una resolució que demana el reconeixement mutu de tests per a la detecció de la covid-19 a la Unió Europea per tal que l’espai […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat aquest dimarts una resolució que demana el reconeixement mutu de tests per a la detecció de la covid-19 a la Unió Europea per tal que l’espai Schengen “torni ràpidament a ser completament funcional”. Amb 619 vots a favor, 45 en contra i 28 abstencions, l’Eurocambra ha aprovat la resolució que també reclama coordinar les quarantenes i les estratègies de tests i rastreig a la Unió Europea per garantir la “llibertat de moviment” a Schengen i “evitar la reintroducció de controls a les fronteres internes”.

D’altra banda, la resolució demana que les persones que viuen o treballen a regions transfrontereres estiguin “exemptes” de les restriccions per la pandèmia. En aquest sentit, els eurodiputats es mostren “preocupats” pels obstacles als quals han de fer front aquestes persones per les restriccions i insten la Unió Europea a “prestar atenció a les especificitats” dels territoris transfronterers.