Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’Eurocambra reclama als governs europeus més esforços per lluitar contra el blanqueig de capitals

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha reclamat als governs de la Unió Europea més esforços per lluitar contra el blanqueig de capitals. En una resolució adoptada aquest dijous amb una gran majoria de […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha reclamat als governs de la Unió Europea més esforços per lluitar contra el blanqueig de capitals. En una resolució adoptada aquest dijous amb una gran majoria de vots els eurodiputats s’han mostrat preocupats per la “manca de cooperació” i “d’intercanvi d’informació” entre els estats per prevenir els crims financers. Per això, han exigit a les capitals que accelerin la implementació de les normatives europees contra delictes financers.

En concret, el text aprovat constata que la darrera directiva sobre blanqueig de capital s’havia d’haver transposat en legislació nacional fa més de dos anys, però que la Comissió Europea ha obert procediments d’infracció a la majoria d’estats per no fer-ho a temps.La resolució també recorda que són els estats els “principals responsables” de lluitar contra el blanqueig de capitals.S’estima que entre un 0,7% i un 1,28% del PIB anual de la UE està implicat en activitats financeres sospitoses, segons dades de l’Europol.