Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Eurocambra rebutjarà qualsevol acord del Brexit que no inclogui un pla de contingència irlandès

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra rebutjarà qualsevol acord del Brexit que no inclogui un pla de contingència per evitar una frontera dura a Irlanda. El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres, amb una […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra rebutjarà qualsevol acord del Brexit que no inclogui un pla de contingència per evitar una frontera dura a Irlanda. El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres, amb una sòlida majoria de 544 vots a favor, 126 en contra i 38 abstencions, una resolució que marca aquesta línia vermella en les negociacions i que responsabilitza “íntegrament” al Regne Unit d’una possible ruptura abrupta. El text assegura que la cambra europea està oberta a endarrerir per tercera vegada el Brexit, si hi ha “raons” per fer-ho, com per exemple, evitar una sortida abrupta o permetre la convocatòria d’eleccions.

El primer ministre britànic Boris Johnson continua negociant amb Brussel·les la modificació de l’Acord de Retirada que hi ha sobre la taula perquè s’oposa a la salvaguarda irlandesa. Des de la Comissió Europea recriminen a Londres la manca de propostes alternatives “creïbles” i “viables” per superar l’impàs.Qualsevol pacte de sortida acordat entre el Regne Unit i els 27 membres de la UE haurà de ser ratificat per l’Eurocambra i el parlament britànic.