Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’Eurocambra escull el luxemburguès Marc Angel com a vicepresident en substitució de Kaili

ACN Estrasburg – L’Eurocambra ha escollit aquest dimecres el socialdemòcrata luxemburguès Mar Angel per ocupar la vicepresidència que va quedar vacant amb la destitució de la grega Eva Kaili per […]

Agències 18/01/2023

ACN Estrasburg – L’Eurocambra ha escollit aquest dimecres el socialdemòcrata luxemburguès Mar Angel per ocupar la vicepresidència que va quedar vacant amb la destitució de la grega Eva Kaili per la seva implicació en la trama de suborns de Qatar i el Marroc. Amb 307 vots, Angel s’ha imposat a la candidata dels ultres d’Identitat i Democràcia, la italiana Annalisa Tardino, que ha obtingut 185 vots, i la dels Verds, la francesa Gwendoline Delbos-Corfield, que n’ha rebut 98. El repartiment de les 14 vicepresidències de la institució queda definit en les negociacions prèvies, amb la qual cosa s’esperava que el socialdemòcrata aconseguís el càrrec.

Angel pertany al Partit Socialista dels Treballadors de Luxemburg i és eurodiputat des del 2019. Abans, havia estat des del 2004 i fins al 2019 diputat al parlament luxemburguès, en el qual havia ocupat la presidència de la comissió d’exteriors i afers europeus. També ha estat membre de l’Assemblea Parlamentària de l’OTAN i de l’Assemblea Interparlamentària del Benelux.