Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Eurocambra demana que els crims “contra la integritat constitucional amb violència” permetin l’extradició ràpida

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu demana que els crims “contra la integritat constitucional amb violència” permetin l’extradició ràpida. L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres per 444 vots a favor i 139 en […]

Avatar
Agències 20/01/2021

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu demana que els crims “contra la integritat constitucional amb violència” permetin l’extradició ràpida. L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres per 444 vots a favor i 139 en contra un informe no legislatiu sobre les euroordres que planteja canvis en el sistema d’extradició a la UE. Si bé l’esborrany inicial redactat per un eurodiputat del PP demanava a la Comissió Europea que estudiés la inclusió els delictes “contra l’ordre públic i la integritat constitucional” a la llista de crims que permeten l’entrega ràpida, el text final precisa que aquests han d’haver estat perpetrats amb “violència”. Un matís reclamat pel PSOE, que hi ha votat a favor, a diferència del seu soci de govern, Podemos, que s’oposa a la resolució.

Els de Pablo Iglesias justifiquen el vot en contra per “la instrumentalització per part de la dreta espanyola” del debat sobre les euroordres pel cas de l’expresident Carles Puigdemont. El grup dels Verds/ALE també ha votat en contra del text per motius similars.L’informe no obliga la Comissió Europea a prendre cap acció i, de fet, l’executiu comunitari sempre s’ha mostrat reticent a engegar una reforma del complex sistema d’euroordres. Tot i això, l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, s’ha compromès a estudiar l’ampliació de la llista de delictes que permeten l’extradició automàtica com reclama una majoria de la cambra.