Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

L’Eurocambra demana prohibir la destrucció de productes tèxtils no venuts o retornats

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’Eurocambra demana aplicar normes més estrictes a la UE contra l’excés de producció i consum de tèxtil. En una recomanació aprovada aquest dijous per 600 vots a favor, 17 en contra i 16 abstencions, els eurodiputats demanen a la Comissió Europea i el Consell acabar amb la “moda ràpida” i contribuir a que els consumidors facin “eleccions més sostenible si èticament responsables”. En el text, els eurodiputats plantegen que cal revisar el reglament sobre disseny ecològic per prohibir la destrucció de productes no venuts o retornats.

Pel que fa a la informació als consumidors, l’Eurocambra demana que en tinguin més per facilitar que elegeixin productes sostenibles. El text també insta a fixar regles per “frenar” el rentat d’imatge verd dels fabricants i una revisió de la directiva sobre deixalles tèxtils que fixi objectius per facilitar la recollida, reutilització i reciclatge dels productes.

Publicitat

La recomanació també aposta per tirar endavant mesures perquè els productes de confecció venuts a la UE siguin més duradors i fàcils de reutilitzar, reparar i reciclar. “La producció tèxtil ha de respectar els drets humans, socials i laborals, així com el medi ambient i el benestar animal en tota la cadena de subministrament”, subratllen els eurodiputats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió