Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’Eurocambra aprova una llei que permetrà eliminar en una hora els continguts en línia que promoguin el terrorisme

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha aprovat una nova llei europea que permetrà eliminar en una hora els continguts en línia que promoguin el terrorisme. Els proveïdors de serveis en línia […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha aprovat una nova llei europea que permetrà eliminar en una hora els continguts en línia que promoguin el terrorisme. Els proveïdors de serveis en línia hauran d’eliminar o impedir l’accés a aquests continguts una hora després de rebre l’avís de les autoritats competents de cada estat membre. “El material difós amb fins educatius, periodístics, artístics, d’investigació o de sensibilització contra activitats terroristes no s’ha de considerar contingut terrorista”, matisa la nova normativa. El text no obliga les plataformes a controlar o filtrar continguts, però si un país conclou que alguna està exposada a contingut terrorista haurà de prendre mesures al respecte.

La Comissió Europea va presentar el projecte de llei el 2018 i feia dos anys que estava encallat en les negociacions entre el Parlament Europeu i el Consell de la UE, on seuen els estats, per les discrepàncies sobre les implicacions que podia tenir per la llibertat d’expressió.Finalment, s’ha aprovat a l’Eurocambra en segona lectura sense una votació al ple perquè no s’han presentat esmenes. La legislació entrarà en vigor d’aquí a un mes i es començarà a aplicar un any després.