Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Eurocambra aprova obligar les plataformes a retirar continguts il·legals i ser més transparents amb els algoritmes

ACN Brussel·les – L’Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a la llei per obligar les plataformes a retirar continguts il·lícits i a ser més transparents amb els algoritmes. Amb […]

Agències 20/01/2022

ACN Brussel·les – L’Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a la llei per obligar les plataformes a retirar continguts il·lícits i a ser més transparents amb els algoritmes. Amb 530 vots a favor, 78 en contra i 80 abstencions, els eurodiputats han aprovat la seva proposta per a la Llei de Serveis Digitals, que fixa responsabilitats a les plataformes i les obliga a retirar productes, serveis o continguts il·legals. El text també inclou que els usuaris puguin rebutjar la publicitat personalitzada, la prohibició d’aquest tipus d’anuncis en el cas dels menors i que els usuaris puguin reclamar indemnitzacions per dany i perjudicis. La proposta dels eurodiputats també preveu que les plataformes hagin de fer periòdicament avaluacions de riscos.

La proposta de llei aprovada per l’Eurocambra també vol prohibir que les plataformes enganyin o condicionin els usuaris per influir en el seu comportament amb “patrons foscos”.

La llei està principalment pensada per a les grans plataformes, com Google, Facebook o Twitter. De fet, la proposta dels eurodiputats deixa fora les petites empreses digitals d’algunes de les obligacions de la norma.

Un cop l’Eurocambra ha donat llum verda al seu posicionament, ara la llei s’ha de negociar amb el Consell de la Unió Europea, l’altre colegislador, per consensuar un text comú.