Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’Eurocambra aprova destinar cinc milions d’euros a millorar la capacitat sanitària de la UE

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha donat llum verda aquest divendres a dotar amb 5.100 milions d’euros el programa ‘La UE per la Salut’, que té l’objectiu d’enfortir la cooperació comunitària […]

Agències 13/11/2020

ACN Brussel·les.-El Parlament Europeu ha donat llum verda aquest divendres a dotar amb 5.100 milions d’euros el programa ‘La UE per la Salut’, que té l’objectiu d’enfortir la cooperació comunitària per fer front a crisi sanitàries com la covid-19, protegir el bloc comunitari d’amenaces transfrontereres per la salut i augmentar la resiliència dels sistemes sanitaris de la UE. Amb 615 vots a favor, 34 en contra i 39 abstencions, els eurodiputats han aprovat el programa, que també vol establir un sistema de control per evitar l’escassetat de medicaments i millorar la digitalització i la prevenció de malalties. ‘La UE per la Salut’ forma part del pla de recuperació ‘Next Generation’ i cobrirà el període 2021-2027.

El programa pretén preparar millor la Unió Europea enfront d’amenaces transfrontereres greus per a la salut i vigilar i respondre en temps de crisi. És per això que inclourà reserves mèdiques estratègiques per un ús a llarg termini i reserves de personal mèdic que podria mobilitzar-se en cas de crisi. A banda, el programa té com a objectiu construir un sistema europeu de notificació i seguiment per prevenir la falta de medicaments i productes sanitaris en casos d’emergència i poder garantir un millor proveïment i accés dels productes als estats membres gràcies al mercat únic.Després de la llum verda dels eurodiputats, ara l’Eurocambra ha de negociar amb els estats el programa, que es podria posar en marxa a principis del 2021.