Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

L’Eurocambra aprova destinar 2,8 MEUR a ajudar a recol·locar 450 acomiadats pel tancament de les plantes de Nissan

ACN Estrasburg – L’Eurocambra ha donat llum verda aquest dimarts a destinar 2,8 milions d’euros a ajudar a recol·locar 450 treballadors acomiadats com a conseqüència del tancament de les plantes […]

Agències 08/03/2022

ACN Estrasburg – L’Eurocambra ha donat llum verda aquest dimarts a destinar 2,8 milions d’euros a ajudar a recol·locar 450 treballadors acomiadats com a conseqüència del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya. Després que el govern espanyol hagués fet la petició, la Comissió Europea va proposar a finals de gener destinar gairebé tres milions d’euros del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització a aquests treballadors, i ara el Parlament Europeu ha aprovat l’ajuda amb 665 vots a favor, 28 en contra i 3 abstencions. El finançament té l’objectiu de recol·locar els empleats que han estat acomiadats a través d’assessorament o formació, o d’ajudar-los a crear la seva pròpia empresa.

Entre les mesures que es finançaran amb aquests diners hi ha l’ajuda a la cerca de feina i l’orientació professional, així com formació i fins a 5.000 euros per finançar les despeses d’establiment en cas que es vulgui crear una empresa. També es pot rebre assessorament durant el procés de creació de l’empresa i els treballadors que comencin una nova feina poden rebre una bonificació i assessorament després de reintegrar-se en el mercat laboral.

El cost total previst d’aquestes mesures de suport és de 3,3 milions d’euros, dels quals el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització cobrirà el 85%, mentre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) completarà el 15% restant. Serà el SOC el que es posarà en contacte amb els treballadors que poden beneficiar-se de les ajudes i en gestionarà l’execució.