Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Eurocambra aprova definir Gibraltar com a una “colònia” en la nova norma d’exempció de visats per al Regne Unit

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat una nova norma d’exempció de visats per al Regne Unit on es defineix a Gibraltar com a una “colònia” de “la Corona britànica”. El ple del […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra ha aprovat una nova norma d’exempció de visats per al Regne Unit on es defineix a Gibraltar com a una “colònia” de “la Corona britànica”. El ple del Parlament Europeu ha donat el vistiplau per 502 vots a favor, 81 en contra i 29 abstencions al text que incloïa aquest terme rebutjat pel govern britànic. L’eurodiputat laborista encarregat de tramitar la normativa, Claude Moraes, va denunciar “bullying” dimecres dels eurodiputats del PP i el PSOE per apartar-se en negar-se a titllar Gibraltar de “colònia”. Amb la seva substitució, la controvertida definició va ser aprovada en comitè parlamentari dimecres i ratificada aquest dijous en el ple.

A principis de febrer els governs de la UE van incloure aquesta definició a la proposta legislativa on s’assegura que “hi ha una controvèrsia entre Espanya i el Regne Unit respecte a la sobirania de Gibraltar”. Segons el text, aquesta disputa s’ha de solucionar d’acord amb “les resolucions i decisions pertinents” de l’ONU. El govern britànic va rebutjar aquesta definició de Gibraltar.Amb l’aprovació d’aquesta norma els britànics podran viatjar sense visat a l’espai Schengen durant un màxim de 90 dies en un període de 180 dies.

Segons fonts europees consultades, els ciutadans de Gibraltar també gaudirien d’aquesta exempció. “La definició només intentava afegir una clarificació legal”, asseguren en relació a la qüestió del penyal.