Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Eurocambra aprova canvis en la directiva de mercats financers per “facilitar” la recuperació postpandèmia

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra aprova canvis en la Directiva de Mercats i Instruments Financers (MiFID, per les seves sigles en anglès) per “facilitar” la recuperació postpandèmia. Els canvis s’aplicaran principalment als clients […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Brussel·les.-L’Eurocambra aprova canvis en la Directiva de Mercats i Instruments Financers (MiFID, per les seves sigles en anglès) per “facilitar” la recuperació postpandèmia. Els canvis s’aplicaran principalment als clients professionals i contraparts elegibles com asseguradores, fons de pensió o institucions públiques. La reforma en la directiva s’ha adoptat aquest dijous al ple del Parlament Europeu amb 339 vots a favor, 294 en contra i 57 abstencions. Les noves mesures inclouen la reducció de la “burocràcia” per les empreses, la protecció als inversors i un règim de límits menys estrictes de posicions de les matèries primeres en l’energia.

Els canvis adoptats comprenen l’eliminació de càrregues administratives per a les empreses d’inversió en els requisits d’informació i notificació, reduccions en els requisits de governança dels productes i revisions en el règim de límits de posicions de matèries primeres en el sector de l’energia.