Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

L’Eurocambra acorda iniciar les negociacions amb els estats membres sobre la reforma de la política d’asil i migració

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Parlament Europeu ha acordat aquest dijous iniciar les negociacions amb els diferents estats membres sobre diversos dossiers relatius a la reforma de la política d’asil i migració a la Unió Europea. El ple debatrà qüestions com la identificació de persones a les fronteres, l’ordenació de reubicacions obligatòries i suspensions temporals o la fixació de criteris per determinar la responsabilitat de cada país a l’hora de processar sol·licituds d’asil. Tant l’Eurocambra com les presidències rotatòries del Consell de la UE s’han compromès a adoptar les noves regles sobre asil i migracions abans de les pròximes eleccions europees, previstes per a mitjans del 2024.

Sobre el control en fronteres amb tercers països, els eurodiputats defensaran la introducció d’un mecanisme de verificació independent de drets fonamentals per garantir que possibles expulsions són notificades i investigades. També es debatran temes com la identificació a les fronteres, la presa d’empremtes dactilars, els controls de seguretat o avaluacions de salut dels migrants.

Publicitat

Pel que fa a la gestió dels fluxos de sol·licitants d’asil, el Parlament i el Consell buscaran fixar criteris per determinar la responsabilitat dels diferents estats membres a l’hora de processar les sol·licituds d’asil, així com “el repartiment equitatiu de responsabilitat”. Respecte a aquest últim punt, el text inclou un mecanisme vinculant de solidaritat per assistir als països sotmesos a una altra pressió migratòria.

Un altre aspecte que també es debatrà serà la possibilitat per part dels estats membres d’ordenar reubicacions obligatòries i suspensions temporals de les normes sobre controls i procediments d’asil en cas que aquests es trobin en una situació de crisi migratòria.

Finalment, les institucions negociaran els canvis en la directiva sobre residents de llarga durada, que inclou accelerar la concessió del permís de llarga durada després de tres anys de residència legal i la possibilitat d’integrar en el procés a persones que gaudeixin de l’estatus de protecció temporal. En aquest sentit, els titulars d’un permís de llarga durada podran traslladar-se a un altre estat membre sense restriccions addicionals i els seus fills rebran de manera automàtica el mateix estatus.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió