Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’estudi d’alternatives pel nou abocador posa en peu de guerra els municipis de Peralada, Cruïlles i Corçà

ACN Peralada .-L’estudi d’alternatives a Vacamorta ha posat en peu de guerra els municipis de Peralada (Alt Empordà), Cruïlles i Corçà (Baix Empordà), on es plantegen les tres opcions més […]

Avatar
Agències 25/05/2021

ACN Peralada .-L’estudi d’alternatives a Vacamorta ha posat en peu de guerra els municipis de Peralada (Alt Empordà), Cruïlles i Corçà (Baix Empordà), on es plantegen les tres opcions més idònies per traslladar-hi els més de 2,7 milions de tones de deixalles que hi ha al subsòl de l’abocador clausurat. L’alcalde de Peralada, Pere Torrent, diu que, d’entrada, la seva oposició és “total” i critica les formes: “Ens n’hem assabentat per la premsa”. El de Cruïlles, Dani Encinas, afirma que construir un nou abocador “a 25 metres de l’actual, no té cap sentit” i diu que tenen la sensació que els estan “prenent el pèl”. Una opinió que comparteix el de Corçà, Raül Yruela, que admet que han rebut la proposta amb “preocupació”.

Encinas també creu que es tracta d’un nou intent per “no complir la sentència” que obliga a buidar i restaurar el paratge.Per això, ja ha avançat que en els propers dies ho comunicaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), “com a responsable de l’execució de la sentència, perquè actuï”.