Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

L’Estat va registrar 400.000 afiliacions a la Seguretat Social durant els primers quatre mesos de l’any

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha avançat aquest dimecres que les dades de l’afiliació a la Seguretat Social del mes d’abril “confirmen la dinàmica positiva”, de manera que es tancarà el primer trimestre “amb més de 400.000 afiliats a la seguretat social més”, és a dir, “un ritme mitjà de creació d’ocupació d’uns 100.000 afiliats al mes”. Aquest increment, segons Calviño, es viu “a tots els sectors” i especialment als àmbits relacionats amb serveis no financers ni turístics, tecnologies de la informació, ciència, i economia digital. “Per primera vegada al nostre mercat laboral qualitat i quantitat van de la mà amb més durada dels contractes i la caiguda de la taxa de la temporalitat”, ha afirmat.

Tot plegat es donarà a conèixer aquest dijous quan es coneguin les dades de l’afiliació a la Seguretat Social del mes d’abril. Segons Calviño, “en definitiva estem davant un canvi estructural del nostre mercat laboral”.

Publicitat

Respecte a la inflació, Calviño ha afirmat que en aquests moments l’atenció es concentra en el preu dels aliments, un cop les mesures adoptades, com l’excepció ibèrica, ha aconseguit “estabilitzar els preus” en altres àmbits.

En tot cas, ha recordat que Espanya continua entre els països amb menys inflació de la Unió Europea, amb un 3,8%, molt per sota el 7% de mitjana europea. Ha destacat la reducció de la inflació subjacent –que exclou els elements més volàtils- va caure un punt a l’abril.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió