Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

L’Estat prioritzarà el teletreball entre els seus empleats fins arribar a la nova normalitat

ACN Barcelona.-L’Administració General de l’Estat prioritzarà que els seus treballadors treballin de forma no presencial a causa de la crisi del coronavirus. La reincorporació als centres de treball es farà […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-L’Administració General de l’Estat prioritzarà que els seus treballadors treballin de forma no presencial a causa de la crisi del coronavirus. La reincorporació als centres de treball es farà de forma gradual i per torns setmanals, flexibilitzant al màxim les jornades laborals i prioritzant les jornades continuades. A més, els col·lectius més vulnerables i els que tinguin menors o dependents a càrrec podran mantenir el teletreball. Això no comportarà cap disminució de jornada, horari ni sou per a cap treballador. L’horari d’atenció a la ciutadania es podria allargar fins les 9 del vespre, sempre amb acord dels treballadors, per facilitar la rotació de torns dels empleats públics, sempre a partir de la fase 2 del desconfinament.

En una resolució del secretari d’estat de Política Territorial i Funció Pública, Francisco Hernández Spínola, s’especifica que no es podran reincorporar a la feina els que estiguin de baixa per la covid-19, els que hagin tingut símptomes recents o hagin estat en contacte amb malalts de covid-19. Aquest contacte significa haver cuidat algun malalt o haver estat durant almenys 15 minuts a menys de dos metres d’un malalt, i això suposarà haver d’estar en quarantena catorze dies.Per retornar a la feina es tindrà en compte la ubicació del centre de treball, l’espai de treball, mantenint dos metres de distància entre cada lloc de treball, i el fet que les aplicacions informàtiques estiguin o no disponibles a distància.Les reunions es faran generalment per telèfon o videoconferència, i s’evitaran les reunions presencials o desplaçaments a altres localitats. També se suspendran els viatges de feina que es puguin resoldre a distància. La formació també es farà a distància, i els processos de selecció també es prioritzaran les proves telemàtiques, ajornant les presencials fins que les autoritats sanitàries ho autoritzin.