Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’Estat i l’Ajuntament de Barcelona acorden deixar alguns locals del front marítim fora de la subhasta

ACN Barcelona.-L’Estat i l’Ajuntament de Barcelona han acordat deixar alguns locals del front marítim fora de la subhasta que el govern espanyol tenia prevista. Segons ha avançat ‘El Periodico’ i […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-L’Estat i l’Ajuntament de Barcelona han acordat deixar alguns locals del front marítim fora de la subhasta que el govern espanyol tenia prevista. Segons ha avançat ‘El Periodico’ i consta al BOE d’aquest dijous, Hisenda treu a primera subhasta 26 lots que inclouen l’espai ocupat pel McDonald’s, una gasolinera Repsol i superfícies i locals situats a l’Hotel Arts i al centre comercial Marina Village, a més de places d’aparcament del mateix centre. Així, en queden al marge els establiments on ara hi ha els locals d’oci nocturn Opium, Shoko, Carpe Diem, Aqua i Ice Bar, a qui se’ls prorroga el lloguer. En el primer cas, però, només dos anys, fins que comencin les obres per ampliar-hi el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

En la resta de casos el contracte de lloguer es prorroga per cinc anys.El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha admès que “segurament” l’acord no és allò que el consistori hauria volgut però ha celebrat que el preacord “evita la subhasta anunciada pel ministeri fa uns mesos” i permet avançar “vers un front marítim amb mixtura d’usos” i que la situació no hagi acabat “amb un focus de conflicte com podria acabar passant”.Martí ha indicat que l’Ajuntament volia que aquests locals no es venguessin “per la seva ubicació delicada i per no consolidar una activitat que pot ser problemàtica en un futur”. En aquest sentit, ha destacat que el fet que es lloguin “ja és en si mateix positiu”.L’acord arriba després que a finals de juny l’Estat comuniqués la seva intenció de subhastar els restaurants i locals d’oci nocturn del front marítim de Barcelona malgrat l’oposició de l’Ajuntament, que volia una cessió per ubicar-hi altres usos. Llavors el consistori va assegurar que intentaria convèncer el Ministeri d’Hisenda perquè tirés enrere la decisió i fins i tot va obrir la porta a obrir totes les vies jurídiques possibles. “És molt discutible que això es pugui vendre, és una zona molt delicada ambientalment i urbanísticament és una zona de vial”, va dir en aquell moment a l’ACN Martí.Ampliació del CSICEl preacord amb el ministeri estableix que un d’aquests locals -on ara hi ha Opium- estarà llogat durant dos anys, moment a partir del qual podran començar les obres per a l’ampliació del centre del CSIC, ha dit el regidor. D’aquesta manera, l’ampliació d’aquest centre científic s’ubicaria davant d’on ara hi ha l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). L’Ajuntament de Barcelona també es quedarà el local de l’extrem, que era d’un club esportiu i que “es podria reconvertir en equipament pel barri”, ha assegurat Martí. “El fet que no es venguin fa preveure que en el futur quan aquella zona es vagi transformant es puguin incorporar altres usos avui encara no previstos”, ha conclòs.