Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Estat finançarà la meitat dels 1,7 MEUR que costarà rehabilitar el Castell de Bellvís de l’Hospitalet

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Una comissió mixta formada pels ministeris de Transports i de Cultura ha inclòs la rehabilitació arqueològica i arquitectònica del Castell de Bellvís de l’Hospitalet de Llobregat en […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-Una comissió mixta formada pels ministeris de Transports i de Cultura ha inclòs la rehabilitació arqueològica i arquitectònica del Castell de Bellvís de l’Hospitalet de Llobregat en la proposta de finançament per recuperar patrimoni històric a Catalunya. Segons aquesta proposta, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aportarà la meitat dels 1,7 milions d’euros en què està pressupostada l’actuació. L’altre meitat l’assumirà l’Ajuntament que ja ha fet una reserva de crèdit. El consistori, que ja té preparat el projecte de pla d’usos, vol convertir el castell en un centre d’interpretació de l’època medieval a la ciutat.

Les restes del Castell de Bellvís es van descobrir l’any 2007, durant la realització de treballs previs de rehabilitació de la Casa de la Torrassa, antiga masia situada a la ronda de la Torrassa. Els estudis històrics fets amb posterioritat van documentar l’existència d’un gran edifici medieval de planta rectangular, construït en un moment no posterior al segle XII. Els fossats als costats est i oest indiquen que es tractava d’una fortificació militar.