Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’Estat estudia suspendre sis mesos els desnonaments per impagament del lloguer per la crisi del coronavirus

ACN Madrid.-El govern espanyol estudia suspendre sis mesos els desnonaments per impagament del lloguer per la crisi del coronavirus, donar microcrèdits als inquilins de petits arrendadors que tinguin dificultats per […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol estudia suspendre sis mesos els desnonaments per impagament del lloguer per la crisi del coronavirus, donar microcrèdits als inquilins de petits arrendadors que tinguin dificultats per pagar la renda i establir una moratòria per als arrendataris de grans tenedors, segons fonts del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. És la proposta que portarà el Ministeri pilotat per Jose Luís Ábalos al Consell de Ministres d’aquest dimarts, que preveu aprovar un paquet de mesures per ajudar els llogaters després de les crítiques rebudes per no haver-ho abordat en els anteriors decrets econòmics. Fonts d’Unides Podem han mostrat la seva “satisfacció” per les mesures.

Fonts del Ministeri de Transports apunten que la proposta pot variar durant el Consell de Ministres i, especialment, els terminis de cada mesura. La suspensió dels desnonaments podria ser d’aproximadament sis mesos des del final de l’estat d’alarma i la moratòria en el pagament de la renda de llogaters en situació de vulnerabilitat de propietats de bancs o fons d’inversió de quatre mesos.Les mesures varien si l’arrendador és un petit propietari o un gran tenedor -fons d’inversió, entitats financeres, immobiliàries o societats de gestió d’actius-. Fonts del sector d’Unides Podem dins del govern espanyol han celebrat que s’inclogui aquesta distinció.En el cas dels petits propietaris -un 90-95% del mercat-, la proposta és habilitar una línia de crèdit per als inquilins a través de l’ICO. A més, la proposta també inclou que els contractes que hagin de vèncer durant el confinament es prorroguin automàticament uns mesos més -sis aproximadament-.