Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Estat espanyol ja ha retornat al Marroc 45 menors migrants que van arribar a Ceuta al maig

ACN Madrid.-El govern espanyol ja ha retornat al Marroc 45 menors migrants que van arribar a Ceuta al maig. El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que s’han fet 15 […]

Avatar
Agències 16/08/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ja ha retornat al Marroc 45 menors migrants que van arribar a Ceuta al maig. El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que s’han fet 15 retorns al dia en tres dies. Marlaska ha dit que aquestes xifres permeten fer un “estudi detallat de les circumstàncies” per garantir que el “retorn assistit” amb la família és la forma “més adequada” de garantir el seu “interès superior”. En una entrevista aquest dilluns al matí a la Cadena SER, el titular d’Interior ha assegurat que no s’expulsa menors vulnerables i ha afirmat que els retorns al Marroc els determina la ciutat autònoma, que és qui té competència en la seva tutela, i es fa “conforme a un marc normatiu”.

A més, Marlaska ha argumentat que els 45 menors volien tornar al seu país d’origen i no tenien “arrelament” a Espanya. El ministre també ha dit que totes les institucions “han estat correctament informades del desenvolupament dels esdeveniments”.En relació amb la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que va advertir per carta a Marlaska que la repatriació de menors és “molt greu” i que podria “incomplir” els drets dels infants, el ministre ha apuntat que tots els departaments de l’executiu de Pedro Sánchez estan “perfectament connectats”.