Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

L’Estat analitzarà en un assaig l’eficàcia de posar una segona dosi de Pfizer a qui ja ha rebut la primera d’Astrazeneca

|

- Publicitat -

ACN Madrid.-L’Institut Carlos III farà un estudi clínic a través de cinc hospitals de l’Estat espanyol per analitzar l’eficàcia de posar una segona dosi de la vacuna de Pfizer a persones menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d’Astrazeneca. L’assaig clínic, anomenat ‘Combivacs’, es realitzarà amb 600 voluntaris a dos hospitals de Barcelona -Vall d’Hebron i Clínic-, dos de Madrid -La Paz i Clínic- i un de Bilbao -Cruces-. La directora de l’Institut Carlos III, Raquel Yotti, ha explicat que l’estudi respon a la voluntat “d’aportar evidències científiques” de forma “urgent” per determinar quines “alternatives” es pot oferir als ciutadans davant el canvi de criteri en la vacunació amb Astrazeneca.

L’assaig injectarà la segona dosi de Pfizer de forma immediata a 400 dels voluntaris de diferents franges d’edat i territoris i, 28 dies després, la posarà als 200 restants. L’objectiu és comparar quina és la “magnitud de la intensificació de la resposta immunitària” entre el grup que la rebi primer i el que la rebrà més tard.En cas que les 400 persones que rebran la segona dosi de la vacuna de Pfizer tinguin un augment d’anticossos de més d’un 33% en relació amb les que inicialment no la rebin, es podrà considerar que és millor posar-la que deixar-los només amb la primera dosi d’Astrazeneca, han explicat els impulsors de l’assaig. L’objectiu de l’Institut Carlos III és posar-lo en marxa la setmana vinent i tenir resultats definitius a finals de maig.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió