Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’estació de Bellissens de Reus estarà enllestida el 2025

ACN Reus.-La futura estació ferroviària de Bellissens, dibuixada al sud de Reus, se’n va al 2025. Aquesta és la data de finalització d’obres que fixa el conveni amb Adif. L’Ajuntament […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Reus.-La futura estació ferroviària de Bellissens, dibuixada al sud de Reus, se’n va al 2025. Aquesta és la data de finalització d’obres que fixa el conveni amb Adif. L’Ajuntament aprovarà en el ple d’aquest divendres el document, on s’estableix el compromís d’ambdues administracions en relació al calendari del projecte i al seu finançament, que s’eleva a 10,27 milions d’euros. Aquest pressupost inclou un pas de ciutat, sota la via del tren, per garantir l’accessibilitat a la futura estació de tren. En un parell d’anys arrencaran les obres de l’estació, una infraestructura demanada des de fa més d’una dècada, que es veu com un revulsiu per a la zona sud de la ciutat, en fase de creixement, on s’hi troba l’hospital, la URV i el polígon Tecnoparc.

En una compareixença en els terrenys on es farà l’estació, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat aquest dimecres el conveni definitiu amb Adif que passarà a aprovació en el ple de divendres, acompanyat de la vicealcaldessa Noemí Llauradó, la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, i el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín. “Suposa el pas endavant per a la construcció de l’estació de Bellissens”, ha afirmat l’alcalde.Adif ja va aprovar el document en la seva comissió específica. Ara és el torn que l’aprovi el consistori reusenc i, finalment, el Ministeri d’Hisenda en donarà el vist-i-plau definitiu. “Això ens permet assegurar que les obres estaran llestes l’any 2025”, ha garantit Berasategui. “És el tret de sortida fervent i veraç a un projecte estratègic de ciutat, Posa negre sobre blanc i rubrica els compromisos i obligacions de l’Ajuntament i d’Adif sobre l’estació”, ha afegit.Així, el conveni defineix que Adif assumeix l’execució de l’estació, mentre l’Ajuntament finança el pas de ciutat. Per a la redacció dels dos projectes es preveuen 460.000 euros i per a l’execució de les obres, 10,27 milions d’euros -dels quals, 1,8 milions es destinaran a l’accés soterrat. “El projecte s’ha retardat per un tema tècnic de cotes i també per canvis de govern, etc.; a base de perseverança l’estació tira endavant, ha conclòs l’alcalde.