Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Espluga de Francolí organitza una trobada d’agraïment amb totes les ADF de Catalunya cinc mesos després de la riuada

ACN L’Espluga de Francolí.-L’Espluga de Francolí vol donar les gràcies a tots els voluntaris que es van implicar en la riuada de l’octubre amb una gran trobada de germanor per […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN L’Espluga de Francolí.-L’Espluga de Francolí vol donar les gràcies a tots els voluntaris que es van implicar en la riuada de l’octubre amb una gran trobada de germanor per retre’ls un “petit homenatge”. Cinc mesos després del desbordament del riu Francolí, el municipi vol tornar a reunir les persones que van anar a ajudar, sobretot de les diferents Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). En cinc dies es van arribar a concentrar 209 voluntaris amb 91 vehicles. La jornada tindrà lloc el diumenge 29 de març amb activitats per a tots els públics. S’espera congregar unes 300 persones. La nit de l’aiguat, l’ADF local, que tenia el magatzem al parc fluvial, ho va perdre tot. Ha fet una llista dels vehicles i material que es va endur el riu, quantificada en 110.000 euros.

Dos vehicles de l’ADF, un tractor, un remolc i els equips d’assistència -mànegues, cascs, etc. El vespre del 22 d’octubre el riu s’ho va engolir tot, inclòs el magatzem sencer de la brigada municipal, que estava just al costat, a la vora del Francolí. L’ADF de l’Espluga, que integren una vintena de voluntaris, agraeix la predisposició de moltes empreses d’ajudar-los a reconstruir-ho tot. Provisionalment ocupen i comparteixen, amb la brigada, una nova nau en un polígon als afores del municipi. “Va ser un dia que va marcar la història per tota la gent de fora que va venir a treballar incansablement; l’endemà de la riuada ja teníem 34 voluntaris i 10 vehicles”, recorda el president de l’ADF de l’Espluga, David Sáez. De fet, la iniciativa de retre’ls un homenatge, com a agraïment, va sorgir cinc dies després de la catàstrofe. La trobada, coorganitzada per l’Ajuntament, l’ADF de l’Espluga i Secretariat de les Federacions d’ADF de Catalunya, s’iniciarà a les deu del matí. Hi estan convidades una trentena d’ADF i també diverses autoritats. A la vegada, s’obre a tots els cossos de seguretat de la resta de Catalunya -Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil i Mossos d’Esquadra. Es muntaran activitats per a tots els públics, una exposició i presentació de vehicles, i també un dinar i acte institucional d’agraïment. “El dinar estarà fet per unes persones molt especials que ens van cuidar i donar de menjar aquells cinc dies”, destaca el cap dels voluntaris.