Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’espectacle ‘Vaig ser pròsper’ de Projecte Ingenu guanya el Premi BBVA de Teatre 2021

ACN Vic.-L’espectacle ‘Vaig ser pròsper’ de Projecte Ingenu ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2021, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de […]

Avatar
Agències 07/06/2021

ACN Vic.-L’espectacle ‘Vaig ser pròsper’ de Projecte Ingenu ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2021, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA. Així, Projecte Ingenu gaudirà d’una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros i que inclou la programació de l’obra al Festival Temporada Alta 2021. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen, celebrada a L’Atlàntida de Vic. També s’ha premiat a Anna Alarcón, actriu de l’obra ‘Una galaxia de luciérnagas’; i a Francesc Ferrer, actor de ‘Ramon’ amb els guardons de millor interpretació.

L’espectacle ‘Vaig ser pròsper’ de Projecte Ingenu ha estat l’escollit entre el més d’un centenar de propostes que s’han presentat aquest 2021 al Premi BBVA de Teatre. L’última gran obra de Shakespeare, ‘La Tempesta’, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu en l’obra per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. El jurat n’ha destacat “la valentia i el risc d’una posada en escena atrevida i complexa. Un treball escènic amb precisió i coordinació, i un fil dramatúrgic soterrat que traspua estèticament al llarg de l’obra”. El jurat estava format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.’Vaig ser pròsper’ ha estat l’obra escollida entre les finalistes, entre les quals també hi havia ‘Suicide notes’ de Marc Caellas & David G. Torres; ‘Orbital’ de la Cia. Farrés Brothers; ‘Una galaxia de luciérnagas d’Aina Tur; i ‘Ramon’ de Mar Monegal i Francesc Ferrer.La resta de guardonsL’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit els premis a millor interpretació a Anna Alarcón, actriu de l’obra ‘Una galaxia de luciérnagas’, i a Francesc Ferrer, actor de ‘Ramon’. La millor direcció ha estat per a Marc Chornet, de ‘Vaig ser pròsper’.Enguany, a més, l’organització també ha fet un reconeixement especial a l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya per “la lluita i treball incansable durant quaranta anys i concretament pel suport donat durant la crisi del sector teatral a causa de la pandèmia”. En aquest sentit, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, ha subratllat la tasca de l’entitat “per lluitar per la professió de totes les persones que s’hi dediquen” però també “per posar en valor a tots els professionals que de manera incansable continuen treballant tot i les incerteses de cada moment”.Durant l’entrega dels guardons, el director de Zona de BBVA a Osona, Daniel Guardiola ha posat l’accent en “la important funció de la cultura”, que és alhora “un dels sectors més castigats per la pandèmia”. “Per això pensem que és molt necessari continuar fent costat a projectes culturals com aquest Premi i ajudar que la cultura arribi arreu”, ha afegit.