Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

L’espectacle ‘Accions de resistència’, de la companyia Susanna Barranco, guanya el premi BBVA de Teatre 2020

ACN Vic.-L’espectacle ‘Accions de resistència’, de la companyia Susanna Barranco, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2020, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Vic.-L’espectacle ‘Accions de resistència’, de la companyia Susanna Barranco, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2020, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, i que enguany ha arribat a la 20a edició. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest dimarts al vespre durant la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic. El guardó consisteix en una gira per Catalunya, que inclou el festival temporada alta, valorada en 20.000 euros. El premi BBVA de teatre, que s’atorga des del 2001, té l’objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

El jurat d’aquesta 20a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura. Escollits d’entre una seixantena de propostes teatrals, els espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020 han estat, ‘Solo creo en el fuego’, de la companyia Los Prometidos; ‘Accions de resistència’, de la companyia Susanna Barranco; i ‘La Revelació’, de la companyia La Rueda/TeatrodeCERCA, que es van poder veure durant el mes de setembre en equipaments de Martorell, Igualada i Tàrrega. Així mateix, l’obra ‘Vaig ser pròsper’ de Projecte Ingenu, que havia estat també finalista, finalment no va poder representar-se al Teatre Principal de Valls.Millor interpretació i millor direcció per a Ángela Palacios i Carlos Martín-PeñascoL’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col•labora en el premi, ha concedit en aquesta edició del certamen els premis a millor interpretació i millor direcció a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco, protagonistes de l’espectacle ‘Solo creo en el fuego’, de la Cia. Los Prometidos. La Gala del 20è Premi BBVA de Teatre La Gala, que com cada any ha tingut lloc a L’Atlàntida de Vic, ha estat conduïda per l’actor Marcel Tomàs, de la companyia Cascai Teatre, amb petits fragments del seu nou espectacle ‘Un tal Shakespeare’. L’acte de lliurament ha comptat amb l’assistència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, així com representants de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA i de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2019 va ser l’espectacle ‘Laika’, de la companyia Xirriquiteula Teatre.