Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’espai de coworking la Clota Cotreball de Barcelona acull 36 projectes emprenedors en 8 mesos

ACN Barcelona.-La Clota Cotreball, un espai de coworking municipal del Districte d’Horta-Guinardó que va entrar en funcionament el passat mes de maig, ja acull 36 projectes d’emprenedoria i microempresa i 51 […]

Avatar
Agències 16/12/2019

ACN Barcelona.-La Clota Cotreball, un espai de coworking municipal del Districte d’Horta-Guinardó que va entrar en funcionament el passat mes de maig, ja acull 36 projectes d’emprenedoria i microempresa i 51 treballadors. Un conjunt de locals recentment reformats que sumen un total de 362 metres quadrats i que tenen capacitat per a una setantena d’emprenedors. L’objectiu és dinamitzar els locals del barri de la Clota generant activitat econòmica en la comunitat i afavorint l’aprofitament dels locals buits que té el districte. De cara l’any vinent, fan una crida a nous projectes que vulguin treballar des de les seves instal·lacions. Els projectes que acull s’emmarquen en els sectors i àmbits prioritaris pel territori.

Un dels trets principals que el diferencia d’altres espais de coworking és la forma de pagament de les instal·lacions, que es fa a través de retorn social als barris d’Horta-Guinardó. Fins ara, vint-i-quatre emprenedors han iniciat accions de retorn social, com ara fer de DJ a festes, fer acompanyament d’infants a activitats de lleure, suport comunicatiu a entitats o fer diversos tallers. El pagament es calcula amb hores dedicades al retorn social, entre 4 i 8 hores mensuals, segons l’ús que es faci de l’espai.El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que el projecte treu profit de serveis de qualitat i reactiva l’economia local, i la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha destacat que aquest projecte posa en valor el talent del barri.