Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’escriptora i crítica literària Lluïsa Julià, nova directora de la ‘Revista de Catalunya’

ACN Barcelona – L’escriptora i crítica literària Lluïsa Julià ha estat nomenat nova directora de la ‘Revista de Catalunya’. La publicació ha estat protagonista d’una “profunda renovació”, segons indiquen els […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – L’escriptora i crítica literària Lluïsa Julià ha estat nomenat nova directora de la ‘Revista de Catalunya’. La publicació ha estat protagonista d’una “profunda renovació”, segons indiquen els seus responsables, que ha comportat canvis en el Patronat que la gestiona, en la presidència i en la composició dels seus membres. A banda de la incorporació de Julià, també s’ha renovat el consell de redacció. La remodelació preveu crear, en els propers mesos, “equips més joves, més paritaris, més dinàmics i que aportin aires renovats”. Alhora s’afrontaran “nous reptes d’acord amb els temps presents”. La revista va néixer el 1924 en plena dictadura de Primo de Rivera de mans de l’historiador i polític Antoni Rovira i Virgili.

La publicació ha sofert alts i baixos i ha aparegut i desaparegut en diverses ocasions des del seu naixement. El 1985 el conseller Max Cahner va rear la Fundació Revista de Catalunya, que va comportar la reaparició de la revista el 1986.

A part del nou equip humà, s’ha estrenat nova seu i nou web, a part de la continuïtat en paper. La revista continua enfocada a l’assaig, la història, la literatura, el pensament i la política internacional, però obre les planes a escriptors, historiadors, artistes, economistes, cinèfils o fotògrafs del país i de fora perquè aportin les seves reflexions a partir d’una aposta a favor de la vigorització de la cultura catalana.