ACN Vic – Un dels plats forts de la catorzena edició del cicle Grans Concerts de L’Atlàntida de Vic serà l’estrena el 28 de febrer de ‘El Llibre Vermell de Montserrat’. Es tracta d’una interpretació a càrrec de l’Escolania de Montserrat i l’Esbart Dansaire de Rubí, amb la Capella de Música de Montserrat i el grup instrumental Punt de malura, que recrea la primera anotació coreogràfica que es coneix a tot el món i el recull de cants i danses de l’històric manuscrit del segle XIV. El concert i posada en escena es podrà veure únicament a Vic, a Montserrat i al Palau de la Música. Grans Concerts també oferirà una proposta dirigida per una jove promesa, Maria Mauri, amb un concert de música colonial hispanoamericana i el jove cor Noctes i La Sonorosa.
La nova temporada Grans Concerts de L’Atlàntida de Vic ha programat set concerts des de principis d’octubre fins el 28 de març de l’any vinent. La nova edició d’aquest cicle l’obrirà el 6 d’octubre ‘La cinquena de Mahler’. La famosa simfonia i el seu ‘Adagietto’ seran interpretats per la Franz Schubert Filhamonia sota la direcció de Tomàs Grau.
El següent concert serà el 13 d’octubre. Es tracta d’una proposta amb música barroca i contemporània de la mà de Polifem Consort, el grup creat pel músic de Manlleu Jordi Domènech. Precisament, Domènech ha composat per a l’ocasió l’obra ‘La Follia’ i també la dirigirà. Entra d’altres músics, el concert comptarà amb la concertino i violí primer vigatana, Anna Urpina, i la soprano Maria Hinojosa.
El 9 de novembre L’Atlàntida acollirà ‘La Nit’, una proposta del Trio Fortuny i els ballarins de Mal Pelo que vol ser un homenatge en l’aniversari del naixement del compositor austríac Arnold Schönberg. Així, els ballarins Pep Ramis i María Muñoz acompanyaran a l’escenari Joel Bardolet, Pau Cordina i Marc Heredia.
El concert que dirigirà la jove Maria Mauri serà el 15 de desembre a L’Atlàntida. Amb una temàtica nadalenca, la Sala 2 del teatre osonenc oferirà un concert amb música colonial hispanoamericana coral i instrumental que farà reviure la Llatinoamèrica del passat i del present. “És una música rica i alegra, molt atractiva”, ha reivindicat Mauri durant la presentació. “Es tracta d’una fusió estilística molt particular”, ha afegit convidant el públic a anar al teatre.
El 28 de març de l’any que ve el reputat director Ton Koopman i la prestigiosa violinista Alexandra Soumm seran a Vic acompanyats de la Franz Schubert Filharmonia per defensar un programa nodrit de peces de Bach i Mozart.
<strong>Concert de cloenda del 180è aniversari de l’EMVIC</strong>
Els actes de celebració del 180è aniversari de l’Escola de Música de Vic (EMVIC) s’acabaran el proper 24 de novembre amb un concert que vol ser una mostra del passat, el present i el futur de l’escola i que comptarà amb una estrena del reconegut director Bernat Vivancos. El concert oferirà dos passis i serà gratuït. Comptarà amb el cor de veus blanques de l’EMVIC i l’Orquestra del 180è aniversari, participada per alumnat, professorat i antics alumnes. El director de l’EMVIC, Sebastià Bardolet, ha posa en valor els diferents actes que s’han fet per celebrar el 180è aniversari i ha destacat que els han servit “per projectar l’escola amb tota la seva interdisciplinarietat”.
La directora general de la Fundació L’Atlàntida, Montse Catllà, ha aprofitat la presentació per reiterar el compromís del teatre amb la difusió del patrimoni universal català. El teatre també té la voluntat d’intensificar la divulgació al voltant de les obres i els concerts que s’interpreten amb xerrades prèvia dirigides per experts i que permeten aprofundir en les diferents temàtiques.