Dimarts, 11 de maig de 2021 - Edició 1020
La República

L’escola Font de la Pólvora de Girona viurà una experiència d’immersió artística convertint els alumnes en espectadors

ACN Girona .-L’escola Font de la Pólvora de Girona Est aturarà les classes convencionals per viure una experiència “d’immersió i recerca artística” on els alumnes en convertiran en espectadors actius […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Girona .-L’escola Font de la Pólvora de Girona Est aturarà les classes convencionals per viure una experiència “d’immersió i recerca artística” on els alumnes en convertiran en espectadors actius d’instal•lacions, tallers, espectacles, sortides i activitats de la mà de professionals i artistes externs de l’11 al 14 de maig. La iniciativa s’emmarca en el projecte Escoles Tàndem de la Fundació Catalunya La Pedrera i en col•laboració amb la Fundació La Ciutat Invisible i Temporada Alta. Aquest centre, juntament amb els de Vila-roja i Sagrada Família, fa dos cursos que integren les arts escèniques com a eix vertebrador de l’aprenentatge.

El projecte a l’escola Font de la Pólvora té com a objectiu singularitzar el centre educatiu en el marc d’un procés d’innovació educativa a través de les arts escèniques. En aquest context, s’ha anat implementant de forma progressiva metodologies de treball per projectes amb l’acompanyament i suport dels professionals del projecte. Enguany, en el tercer trimestre d’aquest curs, es fa un pas més enllà i s’aposta per una experiència d’immersió artística que “vehiculi” el treball per projectes del centre.La programació artística i educativa que es farà de l’11 al 14 de maig comptarà amb professionals amb perfils diversos (artistes visuals i escènics, animadors i compositors visuals, dissenyadors i divulgadors científics) que tractaran la llum des de perspectives i llenguatges diferents.A la setmana posterior, del 17 al 21 de maig, cada grup classe tractarà la temàtica des d’una vessant particular. Els grups d’educació infantil treballaran la llum en relació a l’ombra i les seves possibilitats expressives; a cicle inicial, estudiaran la relació de la llum natural amb la vida, vinculant-la així a continguts de medi; a cicle mitjà, recorreran l’evolució de la llum artificial al llarg de la història; i finalment, a cicle superior, s’explorarà la manipulació de la llum a través de la fotografia.Escoles Tàndem és un programa de la Fundació Catalunya La Pedrera, que va nèixer el curs 2011-2012 i consisteix en fer col•laborar un centre educatiu i una institució de referència durant tres cursos, amb l’objectiu de singularitzar el centre en el marc d’un procés d’innovació.Durant aquests deu cursos, el projecte ja ha arribat a 18 centres educatius i s’ha treballat amb 17 institucions de referència com el festival Temporada Alta, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Esmuc, IRBB, TNC, Mercat de les Flors, IrsiCaixa, Universitat Autònoma de Barcelona i British Council. En total, s’ha arribat a 5.130 alumnes i 496 docents.