Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’escola concertada Nostra Senyora del Carme del barri de sants de Barcelona tancarà el curs vinent

ACN Barcelona – L’escola concertada Nostra Senyora del Carme de Barcelona, ubicada al barri de Sants, ha comunicat al Consorci d’Educació que tancarà el curs vinent. El centre té una […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – L’escola concertada Nostra Senyora del Carme de Barcelona, ubicada al barri de Sants, ha comunicat al Consorci d’Educació que tancarà el curs vinent. El centre té una sola línia i acull actualment 185 alumnes entre educació infantil (15 a llar d’infants i 40 a infantil) i primària (130). Segons un comunicat del Consorci, el centre porta temps intentant trobar solucions i donar viabilitat al projecte però “diferents casuístiques” han portat al tancament. El motiu principal seria la pèrdua d’alumnat a infantil i primària, fet agreujat a partir de la pandèmia. Aquesta pèrdua d’alumnat, l’oferta d’escoles públiques a la zona i la situació de les instal·lacions del centre fan “inviable” plantejar el seu pas a la xarxa pública.

La titularitat va comunicar la decisió al Consorci al desembre i les famílies van ser informades aquest dimarts. 

Un cop decidit, el Consorci garantirà l’escolarització de l’alumnat i ja treballa en la reubicació dels alumnes que actualment hi ha al centre tenint en compte la disponibilitat de vacants en altres centres i la voluntat de les famílies.

Les famílies dels alumnes fins a cinquè de primària podran triar centre abans del procés de preinscripció per garantir una plaça en un centre públic o concertat de la zona o de la cuitat. Per fer-ho, es posarà en marxa un procediment extraordinari específic, previ a la preinscripció, perquè les famílies diguin les seves preferències. En el mateix centre s’habilitarà una unitat de de suport per orientar-les i acompanyar-les. Els alumnes de sisè de primària hauran de participar del procés de preinscripció ordinari.

El centre es va fundar el 1927 de la mà d’Elena Girol i el Consorci el destaca com un “referent” al barri de Sants.