Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’Escenari Joan Brossa abaixa definitivament el teló

ACN Barcelona.-L’Escenari Joan Brossa ha anunciat aquest dilluns que abaixa definitivament el teló. En un breu comunicat asseguren que l’Ajuntament de Barcelona, “de forma unilateral i sense fer valdre la […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-L’Escenari Joan Brossa ha anunciat aquest dilluns que abaixa definitivament el teló. En un breu comunicat asseguren que l’Ajuntament de Barcelona, “de forma unilateral i sense fer valdre la pròrroga”, ha decidit no renovar-los la concessió a La Seca, l’edifici on es troba el teatre. L’espai escènic nascut el 1997 es va traslladar el 2011 a aquest edifici, aleshores amb el nom de La Seca Espai Brossa. El 2018 va renovar el contracte amb l’Ajuntament i va esdevenir Escenari Joan Brossa. De la seva banda, fonts de l’Ajuntament asseguren que el nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona, que crearà la Fundació Joan Brossa al mateix edifici, donarà continuïtat a l’activitat teatral i al seu “esperit”, i remarca que no es perd cap espai escènic.

El setembre de 2011 es va traslladar a l’edifici de La Seca al carrer Flassaders, adquirint el nom de La Seca Espai Brossa. D’aquesta manera va entrar a formar part de la Xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona. Set anys després, al setembre del 2018, i amb el nom d’Escenari Joan Brossa es va iniciar una nova etapa, sempre tenint com a referent els seus principis fundacionals, la figura de Joan Brossa i el seu univers.El nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona El lament de l’Escenari Joan Brossa es produeix poques setmanes després que la Fundació Joan Brossa presentés el centre de creació del Centre de les Arts Lliures de Barcelona. Un projecte que unifica tota l’activitat a l’edifici de la Seca i que, segons fonts municipals, “incorpora” l’Escenari Joan Brossa. En aquesta línia, des de la Fundació expliquen que es va arribar a un acord amb l’Ajuntament i el mateix Hermann Bonnin, per tal de que la Fundació Brossa assumís la gestió conjunta, donant continuïtat al projecte de La Seca. “L’esperit de Brossa seguirà viu en el mateix teatre, la ciutat de Barcelona no perd espai escènic, i des de l’Institut de Cultura i des de l’Ajuntament se seguirà treballant amb el teixit cultural de la ciutat”, rebaten des del Consistori. L’edifici de La Seca serà un espai unificat de creació multidisciplinària a partir del desembre de 2021, amb entrada conjunta pel carrer dels Flassaders (a diferència de l’estructura actual). Aglutinarà espais dedicats a les arts plàstiques, visuals i les escèniques. L’equipament actual tancarà les portes a mitjans d’aquest juliol per iniciar el procés de reformes i enllaçar la part expositiva amb el teatre, ja que actualment són dues instal·lacions independents. El cost de les obres és de 300.000 euros, subvencionats per l’ICUB.El nou espai compta amb una direcció col·legiada formada per Judith Barnés, responsable dels programes de mediació; Maria Canelles, responsable del programa expositiu; i Marc Chornet, responsable del programa de les arts en viu.